from Košice, Slovensko

Dalgona Coffee


Je to len pár dní čo celý svet postihol trend s názvom Dalgona Coffee. A nakoľko som veľká milovníčka kávy, rozhodla som sa s vami o túto moju novú srdcovú záležitosť podeliť.
Popravde nejde o nič zložité a ingrediencie na prípravu by sme mali mať pravdepodobne všetci doma a po ruke. Počas karantény sa práve v Južnej Kórei rozmohol trend tejto šľahanej kávy a musím uznať, oprávnene. Asi veľmi nejde o nápoj vhodný na každý deň, nakoľko obsahuje celkom veľa cukru, no na akési ozvláštnenie klasickej kávy či ohúrenie rodiny je táto káva ako stvorená.



Príprava: 5 minút / Porcie: 3 kávy
Ingrediencie:

  • 5 lyžíc instantnej kávy
  • 4 lyžice /pokojne aj menej, v iných receptoch bolo odporúčaných až 5/  kryštálového bieleho cukru alebo hnedého cukru  
  • mlieko
  • horúca voda

Postup:
  1. Do misky nasypete kávu a cukor a zalejete 200 ml horúcej vody
  2. Šľahačom tieto ingrediencie šľaháte až kým nevznikne ťažká, tuhá pena
  3. Do väčšieho pohára nalejete studené mlieko
  4. Po lyžiciach pridáte toľko peny koľko len chcete

Ide o úplne jednoduchý recept, ktorý zvládnete počas niekoľkých minút a verím, že aj vás tak uchváti ako mňa. Ak sa rozhodnete túto kávu vyskúšať, pokojne sa so mnou podeľte o fotografie, alebo vaše rady, postrehy či vylepšenia a rada ich doplním do tohto článku. 🖤









13 komentárov

  1. Mňam! :) Nenapadlo by mě, že se z kávy, cukru a vody dá vyšlehat takováto tuhá pěna :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem tenhle recept objevila na Twitteru a už jsem ho doma i několikrát zkoušela. :D Je to super! Akorát dávám jen dvě lžičky kávy a lžičku a půl/dvě cukru se třemi lžičkami horké vody, úplně to stačí. :)
    Jen se chci zeptat, čím to mícháš? Já na to šlehání používám takový ten mini šlehač na mléko, ale trošku se o něj bojím, aby se neunavil. :D Tu pěnu nikdy nemám tak hustou a pevnou, jako ty na fotce. :)

    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ja som robila kávu pre celú domácnosť, preto aj píšem, že peny bude dosť až na tri porcie :) Miešam to kuchynským šľahačom, malý šľahač by takú penu asi nezvládol :)

      Odstrániť
  3. Já tento trend také znám, ale nekoušela jsem ho, nevím, nějak mě neuchvátil. Ale jestli je opravdu tak dobrý, možná jej někdy vyzkouším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tomu zvládla asi tak 2 dni odolávať. Ale určite si to nebudem pripravovať na každodennej báze :)

      Odstrániť
  4. Práve pred pár dňami na mňa vyskočilo jedno video na YouTube s prípravou tejto kávy. A síce vyzerá neskutočne delicious a mňam, a ja by som ho s veľkou radosťou vyskúšala, bránia mi v tom dve veci. Už nejakú dobu nepijem instantnú kávu a rovnako nekonzumujem ani cukor. Mám ťažkosti strániť sa sladkých vecí, ale moja tvár sa mi za to zakaždým pomstí.

    Každopádne sa ešte chvíľu pokochám tvojimi vydarenými fotkami.🖤

    blog emptycoffeecups.co | How can stoicism improve your approach to everyday life | instagram @bythewaygaby

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde odkedy mám kávovar, mala som problém doma nájsť instantnú kávu :D A s cukrom veľmi rozumiem, moja pleť mi to tiež dáva "vyžrať", ale išlo fakt o takú výnimku, nakoľko dlhšiu dobu som už len na dvojitom espresse. Skôr som to brala ako taký "dezert", hlavne kvôli tomu cukru, ktorý ma prv odrádzal od prípravy :D

      A ďakujem krásne! 🖤

      Odstrániť

Instagram

bars ⋒ atelier. Theme by BD.