Je to len pár dní čo celý svet postihol trend s názvom Dalgona Coffee. A nakoľko som veľká milovníčka kávy, rozhodla som sa s vami o túto moju novú srdcovú záležitosť podeliť.
Popravde nejde o nič zložité a ingrediencie na prípravu by sme mali mať pravdepodobne všetci doma a po ruke. Počas karantény sa práve v Južnej Kórei rozmohol trend tejto šľahanej kávy a musím uznať, oprávnene. Asi veľmi nejde o nápoj vhodný na každý deň, nakoľko obsahuje celkom veľa cukru, no na akési ozvláštnenie klasickej kávy či ohúrenie rodiny je táto káva ako stvorená.
Príprava: 5 minút / Porcie: 3 kávy

- 5 lyžíc instantnej kávy
- 4 lyžice /pokojne aj menej, v iných receptoch bolo odporúčaných až 5/ kryštálového bieleho cukru alebo hnedého cukru
- mlieko
- horúca voda
Postup:
- Do misky nasypete kávu a cukor a zalejete 200 ml horúcej vody
- Šľahačom tieto ingrediencie šľaháte až kým nevznikne ťažká, tuhá pena
- Do väčšieho pohára nalejete studené mlieko
- Po lyžiciach pridáte toľko peny koľko len chcete
Ide o úplne jednoduchý recept, ktorý zvládnete počas niekoľkých minút a verím, že aj vás tak uchváti ako mňa. Ak sa rozhodnete túto kávu vyskúšať, pokojne sa so mnou podeľte o fotografie, alebo vaše rady, postrehy či vylepšenia a rada ich doplním do tohto článku. 🖤
Mňam, toto vyzerá naozaj veľmi chutne! <3 Určite ju v najbližších dňoch skúsim! :)
OdpovedaťOdstrániťIVANNA MALIK / prečítaj si: 10 DÔVODOV PREČO: BY STE SI MALI POZRIEŤ VIKINGOV / sleduj ma na IG: @ivannamalik_
Dúfam, že bude chutiť! 🖤
OdstrániťMňam! :) Nenapadlo by mě, že se z kávy, cukru a vody dá vyšlehat takováto tuhá pěna :)
OdpovedaťOdstrániťAnother Dominika
Všakže? tiež som sa divila, hlavne keď sa to podarilo :)
OdstrániťJá jsem tenhle recept objevila na Twitteru a už jsem ho doma i několikrát zkoušela. :D Je to super! Akorát dávám jen dvě lžičky kávy a lžičku a půl/dvě cukru se třemi lžičkami horké vody, úplně to stačí. :)
OdpovedaťOdstrániťJen se chci zeptat, čím to mícháš? Já na to šlehání používám takový ten mini šlehač na mléko, ale trošku se o něj bojím, aby se neunavil. :D Tu pěnu nikdy nemám tak hustou a pevnou, jako ty na fotce. :)
Tereza's journal
No, ja som robila kávu pre celú domácnosť, preto aj píšem, že peny bude dosť až na tri porcie :) Miešam to kuchynským šľahačom, malý šľahač by takú penu asi nezvládol :)
OdstrániťJá tento trend také znám, ale nekoušela jsem ho, nevím, nějak mě neuchvátil. Ale jestli je opravdu tak dobrý, možná jej někdy vyzkouším. :)
OdpovedaťOdstrániťJa som tomu zvládla asi tak 2 dni odolávať. Ale určite si to nebudem pripravovať na každodennej báze :)
OdstrániťVyzerá to veľmi lahodne. :)
OdpovedaťOdstrániťSabi z blogu Beautiful savage
Tá pena tomu dodáva úplne iný vzhľad, že? :)
OdstrániťVypadá úúúžasně! :) To učitě zkusím :)
OdpovedaťOdstrániťPráve pred pár dňami na mňa vyskočilo jedno video na YouTube s prípravou tejto kávy. A síce vyzerá neskutočne delicious a mňam, a ja by som ho s veľkou radosťou vyskúšala, bránia mi v tom dve veci. Už nejakú dobu nepijem instantnú kávu a rovnako nekonzumujem ani cukor. Mám ťažkosti strániť sa sladkých vecí, ale moja tvár sa mi za to zakaždým pomstí.
OdpovedaťOdstrániťKaždopádne sa ešte chvíľu pokochám tvojimi vydarenými fotkami.🖤
blog emptycoffeecups.co | How can stoicism improve your approach to everyday life | instagram @bythewaygaby
Popravde odkedy mám kávovar, mala som problém doma nájsť instantnú kávu :D A s cukrom veľmi rozumiem, moja pleť mi to tiež dáva "vyžrať", ale išlo fakt o takú výnimku, nakoľko dlhšiu dobu som už len na dvojitom espresse. Skôr som to brala ako taký "dezert", hlavne kvôli tomu cukru, ktorý ma prv odrádzal od prípravy :D
OdstrániťA ďakujem krásne! 🖤